KONSALTING

img_16

KONSALTING

ŠTA JE KONSALTING?
Konsalting je poslovna aktivnost kojom se obezbeđuju stručne preporuke i saveti, uz određenu finansijsku nadoknadu u cilju rešavanja konkretnih problema u okviru određene oblasti poslovanja.
Proces konsaltinga podrazumeva:
definisanje poslovnih potreba prikupljanjem činjenica baziranih na istraživanju (upitnici i ankete)
ispitavanje i analizu konkretne poslovne funkcije, planova i ciljeva
snimanje i izveštaj o trenutnom stanju i predloge razvojnih strategija
pripremu jasno definisanog akcionog plana i učešće u njegovom sprovođenju
detaljnu evaluaciju stepena uspešnosti izvedenih operacija
ZAŠTO KONSALTING?
Zato što obezbeđuje drugi ugao gledanja (spolja se bolje vidi), povećava efektivnost i racionalnost, fokusira se na rezultat i donosi nov kvalitet i vrednost.

KO JE KONSULTANT?
Konsultant je iskusni profesionalac koji daje preporuke i savete u određenoj oblasti.

METODI RADA U KONSALTINGU
Pri radu se koristi savremena metodologija zasnovana na najnovijim modelima poslovnog konsaltinga, upotrebom konkretnih alata baziranih na tržišnim istraživanjima.

ŠTA JE KOUČING?
Koučing ima ulogu pokretačke snage koja oslobađa radni potencijal zaposlenih za stvaranje novih i kreativnijih ideja, modela i ponašanja koji dovode do uspeha. Radi se sa malim grupama ili jedan na jedan, na kreiranju, razvoju i simulaciji poslovnih procesa koji u najvećoj meri doprinose povećanju vrednosti. Primenom koučinga u toku konsultacija se rešavaju praktični problemi poslovanja i osposobljavaju zaposleni da sami rešavaju probleme uz primenu novostečenih znanja i iskustva.

Koučing podrazumeva treninge u trajanju od 45 minuta radi instruiranja zaposlenih u primeni stečenih znanja i veština, pri rešavanja konkretnih poslovnih problema, inicijativi i realizaciji konkretnih zadataka u cilju unapređenja individualnih sposobnosti i znanja.

IMATE POSLOVNI PROBLEM?

Pitajte nas za rešenje.Gde nema problema i izazova, nema posla. Problemi se ne rešavaju zamrzavanjem. Pravilno postavljen problem je pola rešenja. Sve se može popraviti. Iskustvo je najbolji učitelj.

Okolnosti nikada neće biti idealne! Pozovite nas da zajedno rešavamo poslovne izazove. Neodlučnost i nepraćenje promena dovodi do zaostajanja. Najskuplje je ne preduzimati ništa. Budućnost se kupuje sadašnjošću. Koliko ste preduzetni, toliko ste uspešni.

placeholder
doc. dr Branko Krasojevic
Direktor, Agencija ,,Savetnik u Turizmu